Placeholder

BLOCK- öntápláló, IOT rendszerű, elektromos működtetésű okos zár prototípusának fejlesztése

Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.7-15-2016-00708
Vissza nem térítendő támogatás összege: 114 658 000 Ft, azaz Száztizennégymillió-hatszázötvennyolcezer forint
Támogatás mértéke (%-ban): 62.07 %
A kedvezményezett neve: Ignis Computer Informatikai Kft.
Az elkészült termék weboldala: https://crocolock.com

A projekt célja egy olyan elektromos vezérlésű zár létrehozása, ami könnyen illeszthető SmartHome rendszerekhez, nem igényel külső tápellátást, mégis megoldja a kulcsnélküli ház problémáját. A találmány működéséhez szükséges tápellátását mechanikai úton állítja elő, melyet a kilincs folyamatos lenyomásából biztosít. Az elkészült zárat meglévő zárszerkezetek helyére lehet beépíteni, emellett pedig távolról nyitható és csukható. Az ehhez szükséges aktiváló eszköz lehet például okostelefon, okosóra, vagy egyéb, elektromágneses jel kibocsátására alkalmas eszköz. Az elkészült termék mellé kifejlesztésre kerül egy alkalmazás is, amellyel a működéshez szükséges jogosultságok beállíthatóak. A fejlesztés része egy elemmel és napelem töltési lehetőséggel rendelkező keypad, amely Bluetooth szabványon kommunikál a zárszerkezettel. Így a termék vezetékmentes kommunikációra is alkalmas, illetve a mechanikus energiaellátásnak köszönhetően folyamatos működést biztosít.

A projekt keretében kifejlesztett termék több újdonságot és technológiai fejlesztési is tartalmaz, melyek által a SmartHome rendszerek használata nemcsak kényelmesebbé, hanem biztonságosabbá és környezettudatosabbá is válhatnak.

A projekt befejezési dátuma: 2020.02.29.

Placeholder

Chameleon Smart Home öntanuló, adaptív fűtőalgoritmus gyakorlati implementálása és vezeték nélküli moduljainak fejlesztése

Projekt azonosító száma: 2018-1.1.1-MKI-2018-00168
Vissza nem térítendő támogatás összege: 50 820 025 Ft, azaz Ötvenmillió-nyolcszázhúszezer-huszonöt forint
Támogatás mértéke (%-ban): 71.53 %
A kedvezményezett neve: Ignis Computer Informatikai Kft.

A Chameleon egy olyan okos otthon megoldás, mely kapcsolódik a smart home rendszerek három alkotóeleméhez (érzékelők, beavatkozók, központi vezérlő), gyűjti és szállítja azok jeleit, illetve a vezérlő egységen keresztül pedig vezérel. A Chameleon fordít a különböző okos otthon rendszerek között, hidat képezve a központi vezérlő és a ház összes eszköze között, miközben együtt tud működni olyan elterjedt eszközökkel, mint a Fibaro, az Inels, a Control4, az Amazon Alexa, az Apple Homekit, a Google Home vagy a Loxone. Felhasználói szempontból a rendszer működtetését nagyban megkönnyíti, hogy képes integrálódni más rendszerekkel és okos (IOT) eszközökkel, így mindenki saját igényeire szabva állíthatja össze smart home rendszerét, akár 40%-kal alacsonyabb áron.

A kifejlesztett termék innovációját a piacon kapható rendszerekkel szemben legfőképpen az jelenti, hogy szabad választást nyújt a felhasználóknak abban, hogy milyen központi vezérlőt használjanak, és lehetővé teszi a különböző okos otthonok vegyes használatát és az elérhető funkciók számának kiválasztását.

A projekt célja az első, teljes mértékben magyar fejlesztésű Chameleon rendszerhez kapcsolódó fejlesztések létrehozása, a jelenleg 16 vezetékes rendszerből álló termékpaletta bővítése. Az új termékek mindegyikénél célunk, hogy olyan vezeték nélküli eszközöket hozzunk létre, amely nagy hatótávolságú és biztonságos kommunikációt tesz lehetővé a központi egység és az egyes modulok között. Azaz a jelenlegi termékpaletta minden gyártmányához kapcsolódóan létrehozzunk egy vezeték nélküli alternatív terméket. A fenti projekt keretében kiemelten fontos fejlesztése egy öntanuló, adaptív fűtésvezérlő algoritmus fejlesztése.


A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.12.31.

Placeholder

AUTONÓM, DRÓNOKKAL FELÜGYELT, AUTOMATIZÁLT MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI ÉS ÉPÍTŐIPARI RENDSZER

Projekt azonosító száma: 2018-1.1.2-KFI-2018-00124
Támogatás összege: 122 049 536 Ft, azaz százhuszonkétmillió-negyvenkilencezer-ötszázharminchat forint
Támogatás mértéke (%-ban): 67,97 %
A kedvezményezett neve: IT Quality Services Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Konzorciumi tagok: 1. Ignis Computer Informatikai Kft.
2. 3E International Kft.

A projekt célja, hogy távérzékelés, dróntechnológia és fejlett gépi látás technológiák integrálásával egy olyan komplex megoldást hozzunk létre, amely alkalmas vonalas létesítmények, úgymint közutak vagy közművek és épületek kivitelezésének automatizált műszaki felügyeletére és műszaki ellenőrzésére. A projekt segítségével időt és pénzt tudnak megtakarítani a kivitelező és műszaki ellenőrzést végző cégek, mindemellett az elkészült épületek minőségi javulása is elérhető. Az emberi szubjektivitást kizáró matematikai algoritmusok pontosabb képet adnak a készülő beruházásokról a tulajdonosok és műszaki ellenőrök számára. Ezen felül az emberi élet védelme szempontjából kiemelt fontosságú munkavédelmi folyamatok is javulhatnak. Bármilyen építőipari kivitelezésről legyen is szó, az jellemzően egy komplex, sok függőséggel bíró tevékenység, amelyben nagy szerepe van az ellenőrzési tevékenységnek, hogy az átadandó létesítmény mind a megrendelő (beruházó), mind a jogszabályi (minőségi, élet- és munkavédelmi, környezetvédelmi, stb.) elvárásoknak megfeleljen. Jelenleg ezen ellenőrzési tevékenységek hangsúlyosan emberi erőforrásokra támaszkodnak, amelynek jellemzője az időbeli, mennyiségi és minőségi korlátok, úgyis, mint függőség. A fent említett technológiák integrálásával és ehhez kapcsolódó új ellenőrzési módszertanok, jelenleg még nem létező gépi érzékelés és felismerési algoritmusok, valamint drónvezérlés technológiák kifejlesztésével ezen korlátokat kívánjuk kitolni, hogy egyrészt az ellenőrzéshez kapcsolódó költségek csökkenjenek, másrészt pedig a korai felismeréssel nyerhető minőségjavulást kiaknázható legyen. Jelenleg mind a drón vezérlésben, mind a gépi látásban és feldolgozásban léteznek specifikus megoldások, de az építőipari kivitelezés területén jelenleg csak korlátozott, jellemzően 2 dimenziós és a felmérési szakaszban specifikus területekre alkalmazott megoldások vannak jelen. A projekt olyan megoldás kifejlesztését tűzte ki célul, amely:

– I. olyan ellenőrzési módszertanokra alapul, amelyeket testre lehet szabni különböző ellenőrzési tárgyakhoz, beleértve a műszaki és munkavédelmi területeket

– II. referenciához képest automatikusan képes felismerni az eltérést (gépi látás és mesterséges intelligencia), centiméter pontossággal képes mérni és jelezni az eltéréseket a digitális terv és a valóság között

– III. képes 3 dimenzióban mozogni, akadályokat felismerni és ennek megfelelően szükség esetén módosítani az útvonalat (drón vezérlés)

A tervezett megoldás az építési helyszínre kihelyezett (1) drón állomásból (amely a tárolást és töltést végzi), (2) az érzékelést és adatgyűjtést végző drónokból, valamint (3) a referenciát és a begyűjtött adatok összehasonlító elemzését végző háttér rendszerből áll.


A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.06.30.